Blogging er blitt business og slik henger du deg på bølgen

Blogg er blitt business. Her er det penger å tjene ved hjelp av å skrive om det du liker å gjøre. Fjortiser blogger om dagliglivet mens deres lesere følger trofaste med. Det høres ganske utrolig ut, men faktum er at en 14 år gammel jente har flere lesere enn Norges største lokalavis.

– Hvordan er det mulig?

Jeg har IKKE svaret, men har fundert. Det er litt morsomt å se hvordan bloggere pisser på markedsføringen og profileringen til store bedrifter der de sitter på skolebenken og skriver om skeive klesplagg, skarpe farger eller hårsprey fra en annen verden. Du trenger ingen proff-utviklet logo, mange visittkort eller en haug med markedsføring for å få lesere.

Så, hvorfor er interessen så stor? jo, folk elsker å snoke i andres privatliv eller høre om andres interesser. Jo mer personlig, jo større interesse! Om man tar dagens sosiale medier som eksempel ser man at folk tvitrer om alt. Når de går på butikken, hva de skal ha til middag, til og med når de skal på dass!

Alt som har noe med det leseren selv kan identifisere seg med er lesbart og interessant. Alle vet at mennesker med samme interesse har mye å prate om, og her kommer også interaktiviteten inn som en viktig faktor.

Personlig interaktivitet

Bloggere er personlig og tilstede. Dette vinner de mye på hos sine lesere. Det å få svar fra den som skriver når du kommenterer gjør opplevelsen mye mer personlig.

Dette er noe som har smittet over på bedrifts-verden. Mange større bedrifter velger nå å være tilstede på sosiale medier og via blogging. Her svarer de folk direkte når de ytrer sin misnøye eller fornøyelse på Facebook-veggen til bedriftene. 3 eksempler på store Norske bedrifter som praktiserer dette i dag er Telenor, Komplett og Norwegian.

Så, hvorfor er blogging blitt så populært som det er? Jeg tror mange har savned interaktiviteten og muligheten til innsyn i andres liv. Alle har jo en gang vært nysjerrig på sidemannens dagbok for å lese personens sanne meninger om livet og ikke minst diskutere dette.

Nøkkelen i å gjøre business av blogg i dag tror jeg ligger i ærlig innhold. Ønsker du å tjene penger vil det riktige være å skrive om noe som interesserer deg og som du føler du kan. Med en gang du skriver bare for å skrive noe eller tjene penger vil interessen dabbe av. Når man skal blogge er det viktig å skrive noe fordi man mener det og ikke for å tjene penger. Skriver man blogg for å tjene penger vil dette ofte resultere i uleselige innlegg og en litt utvannet blogg.

Hvor kommer pengene fra?

Etter hvert som besøkstallene og interessen stiger vil annonsører begynne å legge merke til deg. Bloggere har ofte en tydelig masse med lesere basert på innhold og alder, noe som trekker annonsører. Skriver du om interriør vil du oppleve at annonsører som har noe med dette temaet vil kontakte deg for å høre om du vil skrive om deres produkter. Det er mye å tjene for de på dette når du har mange lesere innenfor dette temaet. Når du skriver om deres produkter vil det fremstå som mer troverdig, litt på samme måte som en idrettsstjerne blir sponset for å være et forbilde for andre i samme idrett.

Deres produkt vil bli eksponert på en tydeligere måte enn til og med en tv-reklame ville gjort. Dette er målrettet reklame. Det er også forklaringen på hvorfor så mange av de bloggere som slår an blogger om mote, interriør eller bestemte tema.

Det er ganske utrolig og markedet er stort. Det er gratis å blogge så om man ønsker å «ri på denne bølgen» er det gratis å teste dette. Jeg anbefaler alle prøve blogging!

Gratis blogg

Er du klar for å blogge? Gå inn på www.bloggnorge.com og opprett en egen blogg. Dette er ett av mange steder man kan opprette blogg på i Norge og det er selvfølgelig gratis. Jeg anbefaler å starte med Bloggnorge.com fordi at jeg drifter denne tjenesten selv.