Ut med maskin-musikk, inn med Vikingarna!

Dance/House/Elektro har lenge vært det gjeldende tema på Billboard og de Norske gutta i Stargate får vel for det meste av cred’en i dette tilfellet sammen med den Europeiske David Guetta.

Jeg er en kommersiell låtskriver og må tenke et steg frem når jeg skal lage musikk. Hva blir å finne på markedet om 6 måneder? Jeg har begynt smått å tenke litt på hva som blir neste trend, men ingen låter med ny stil har utmerket seg enda bortsett fra kanskje ett par originale Bruno Mars og Cee-lo, noe som ikke har en utpreget stil.

Den elektroniske bølgen er over

Jeg tror ikke den elektroniske bølgen varer så mye lengre, det er på tide med litt utskiftning. Hadde jeg kunne velge tror jeg en kobinasjon mellom RnB og Country ville vært utrolig spennende. Disse stilene tror jeg passer bedre sammen enn mange tror. Det er litt som å si at Madcon feat. Vikingarna hadde vært hit, og det hadde det blitt!

Danseband og Country er utrolig nok de 2 mest selgende sjangerne i Norge, noe jeg personlig tror skyldes at eldre folk setter mer pris på musikk og det kan vel også ha noe med at de ikke vet hvordan man laster ned musikk fra nett. Det finnes vel heller ikke ute på nett da ingen kan kunsten å legge dette ut som torrents eller lignende.

En vei jeg ikke beveger meg inn i nå, men som jeg er redd for at det blir er mer av er «maskin-musikk». For flere 10-år tilbake trodde folk at vi skulle gå i tinn-hatter og like musikk som bare inneholdt heis-lyder. Det er en sterk fare for at de har riktig om det beste, bortsett fra kanskje tinn-hattene.

La oss håpe Madcon feat. Vikingarna blir en realitet 😉