Topp 5 låtskriver/produsent det er verdt å ta en ekstra kikk på

Jeg har funnet frem min topp 5 liste over gode og inspirerende produsenter for øyeblikket. Jeg ser og lærer ofte fra andre når jeg jobber og her er noen av mine favoritter.

Will.i.am er vel kanskje den produsenten jeg ser mest på for øyeblikket med tanke på stil og originalitet. Han har jobbet med utrolig mange artister og står bak flere store hits. Hans kjennetegn den siste tiden har vært å komme med veldig mye elektronisk og eksperimentell muskk, noe jeg liker godt.

Norske Stargate Studios måker på med hit’s og det ser ikke ut som det stopper med det første. De er en av verdens mest ettertraktede produsenter for øyeblikket. Les mer om stargate på Ballade.no og Wikipedia.no.

David Guetta har slått igjennom som en sylskarp nål. Han har jobbet med omtrent det meste av Billboard-artsiter snart og i tillegg til å ha produsert mesteparten av topp-musikken i Europa og Amerika for tiden har han også vært så smart å få med artistnavnet sitt på det meste av låtene. Dette har gjort han til ett av fverdens største produsentikon.

Wycleff Jean er rett og slett en flink fyr. Man kan enkelt høre at han lager musikk rett fra hjertet og fokuserer ofte sterkt på gode melodier og god dynamikk. En meget inspirerende produsent og låtskriver det er verdt å ta en ekstra god kikk på.

En litt for kommersiell produsent og låtskriver for min smak er JR Rotem, som også er en del av selskapet Beluga Heights. Han står bak artister som Jason Derulo, IYAZ, Sean Kingston osv. Jeg tar han med i vurderingen uansett pga at jeg ikke kommer på noen aktuelle produsenter som fenger meg som nr 5 for øyeblikket bortsett fra han. Han imponerer meg med gode produksjoner hele tiden og låtene er godt likt «as we speak».