Hvordan lage Facebook-boks med de mest anbefalte innleggene fra din blogg

Det er ingen hemmelighet at Facebook rangeres som en av de beste stedene å markedsføre nettsidne sin på. På grunn av alle likerknappene, kommentarfelter og diverse andre «Social Plugins» Facebook er kommet med kan man nå neste dele, anbefale eller like det meste man ser på nett «the Facebook-way».

Les også: Hvordan legge Facebook liker-knapp på hjemmesiden eller bloggen din

Jeg har laget en liten forklaring til deg som ønsker å se eller vise en oversikt over det mest likte eller anbefalte innholdet fra din blogg eller hjemmeside. Nedenfor ser du en kode jeg har opprettet ved hjelp av Facebook sin egen generator for slike bokser. Det tok meg rundt 3 sekunder, sånn helt seriøst! Dette er enkle saker.

<code><iframe src="https://www.facebook.com/plugins/recommendations.php?site=123film.no&amp;width=300&amp;height=300&amp;header=true&amp;colorscheme=dark&amp;font=segoe+ui&amp;border_color=%23000000" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:300px;" allowTransparency="true"></iframe></code>

Koden ovenfor lager en svart boks på 300×300 pixler som viser hvilket innlegg som er mest delt på Facebook fra min filmtjeneste 123film.no. Bytter du ut domenet 123film.no i denne koden og skriver inn domenet til din blogg, f.eks. minblogg.no, og limer den inn på ditt nettsted vil du se en liste over de 5 mest likte innleggene fra din blogg. Det er ikke vanskeligere.

For å generere din egen kode med annet utseende kan du gå inn på Facebook sin generator ved å klikke her. Du vil da kunne lys eller mørk farge samt endre litt på størrelsen av boksen. Det eneste du trenger å gjøre for å få boksen til syne på Facebooksiden er å taste inn domenet til din blogg, f.eks. dinblogg.no. For deg som er litt mer dreven på koding kan du selv gjøre dette direkte i koden ovenfor ved å bytte ut 300 med pixel-størrelsen du ønsker og prøve deg litt frem.

Slik ser 123film.no sin boks ut ved bruk av koden ovenfor: