Mine topp 10 WordPress plugins/innstikk 2010

Jeg har brukt WordPress en god stund nå og har fortsatt den meningen om at det er det enkleste og beste CMS/Blogg-systemet å tilpasse via plugins og i design. Jeg er meget fornøyd med tiden jeg brukt som «WordPresser» og kommer nok til å være «fan» en stund til.

Jeg har som mange andre funnet mine favoritter av de tusenvis av plugins/innstikk som finnes for WordPressystemet og vil gjerne dele noen av de jeg mener du burde ha på bloggen din. Her er min topp10 liste over de beste WordPress plugins/innstikk:

All in one SEO pack
Her får du alt du trenger innenfor SEO. Når du puncher inn  dine stikkord og tittelen på innlegget du skriver vil dette automatisk bli satt som meta-informasjon for innleggssiden. Dette gir merkbart gode resultater i statistikken.

Shadowbox JS
Dette er en meget pen og nyttig funksjon for å gi en litt bedre presentasjon av dine bilder på. En lysbildefremviser som er både brukervennlig og kosmetisk positiv. Denne er et must!

Akismet
Mange lurer sikkert på hva dette er. Den følger med WordPress når man installerer systemet og spør hele tiden om en API-nøkkel. Akismet fjerner neste all SPAM fr adin blogg og er genial for deg som sliter med dette. API-nøkkel får du ved å registrere deg hos WordPress.com eller enkelt og greit gå inn på http://akismet.com/personal/ og registrer din e-postadresse. Du vil da motta en API som du kan bruke til din blogg. Merk deg at om du har en ganske stor blogg kan det være at du behøver en kommersiell lisens, noe som koster en liten penge.

Google XML Sitemaps
flere søkemotorer gir i dag mulighet for at du kan regisrere en sitemap-fil i sistt system. Jeg vet klart at Google og Bing i dag har disse mulighetene. Sitemap-filen inneholder adresser til dine sider som gjør det enklere for søkemotorene å finne dine sider. For at den skal slippe å søke igjennom innholdet du har på siden automatisk vil du vet dette gjøre jobben enklere ved å servere en fil med adresser til din blogg. Genialt! Dette gir helt klart merkbar effekt

WPTouch iPhone Theme
Med dette programtillegget kan du raskt og enkelt forvandle din nettside til et mobilt paradis. Når en mobil/smarttelefon-bruker åpner siden din vil de få opp en hyggelig og pen versjon laget spesielt for mobile enheter er presentert. Dette løfter helt klart kvaliteten på din side.

Google Analyticator
Statistikk er viktig for å kartlegge behov og fremtid i bloggen din. Det er greit å ha en god oversikt over hvem som besøker bloggen din både geografisk og for å bygge relasjoner mot en spesiell gruppe mennesker. Google Analytics er en statistikktjeneste som helt klart er en vinner. Dette innstikket gjør det enklere for deg å inkludere statistikkkoden i fin blogg.

sexybookmarks
Gi dine lesere en mulighet til å dele dine innlegg med sine venner. Her får du en stilfull delingsrekke av ikoner plassert inne i innlegget ditt som gir mulighet for deling i tjenester som Twitter, Facebook og andre Sosiale medier.

Smart YouTube
YouTube tilbyr en «Embed» kode for å legge filmer inn på din blogg, men dette fungerer ikke når du legger de direkte inn i WordPress-innlegg. For å forenkle dette har de laget en plugin som gjør at du kun trenger å legge til en bokstav i nettadressen til videoen du ønsker å dele. Dette gjør at videoen automatisk vises i innlegget. Du kan også tilpasse farger, størrelser og mye mer inne på innstillingene til dette innstikket.

wordTube
En genial mediaplugin som gir deg en meget pen videokatalog med dine YouTube videoer, mp3-filer og egne videoer. Denne krever noe ekstra oppsett, men ser meget bra ut når den er ferdig.

GD Star Rating
Gir dine lesere mulighet til å gi dine innlegg karakter samt gi kommentarer karakter. GD Star Rating gir mange muligheter for tilpasninger