Hvordan legge Facebook liker-knapp på hjemmesiden eller bloggen din

En av de siste små og enkle komponentene som er kommet fra Facebook er en «Liker» og «Anbefal»-knapp.

Jeg har laget en miniguide til hvordan du kan legge en slik knapp på din side. Om du er litt usikker på hva det er jeg snakker om kan du ta en kikk over kommentarfeltet nederst i innlegget, og klikke på «Liker» med det samme.

Les også: Hvordan lage Facebook-boks med de meste anbefalte innleggene fra din blogg

Det som skjer når du klikker liker er at du viser dette innlegget for dine venner via din Facebook-profil. Det dukker opp en liten setning inne på din Facebook-profil om at du liker dette innlegget sammen med en link til innlegget.

(MERK: Ta backup før du begynner redigeringen av ditt design. Koden er prøvd ut og skal ikke forårsake feil, men jeg tar ingen ansvar for feil som skulle dukke opp)

For blogg.no eller lignende type bloggsystemer:

1. Bytt ut «URLADRESSE» i koden nedenfor med adressen du vil de skal like. f.eks. www.minblogg.no/innlegg1/bilder

2. Lim koden inn i HTML-koden på din hjemmeside der du ønsker å vise den

3. Lagre, oppdater og lik…. Finito!!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=176259199109317&amp;href=URLADRESSE&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=false&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:60px;" allowTransparency="true"></iframe>

Slik gjør du om din blogg er WordPress:

1. Det første steget er å finne frem mappen til ditt WordPress-design via din FTP-client. Jeg anbefaler FileZilla. Det er gratis og fungerer glatt.

2. Så finner du frem template-filen til innleggene. Standarden er single.php som ligger inne i templatemappen til ditt WordPress-design. (bloggendin.com/wp-content/themes/DESIGNMAPPEN/)

3. Inne i single.php søker du opp linjen som heter <?php the_content() ?> og legger til iframe-koden du ser i feltet nedenfor.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=176259199109317&amp;href=<?php echo urlencode(get_permalink($post->ID)); ?>&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=false&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:60px;" allowTransparency="true"></iframe>

4. Lagre så single.php og oppdater via din FTP-klient.

5. Sjekk så hjemmesiden din. Du vil da ha en «Anbefal» eller «Liker» knapp før eller etter innlegget ditt.

(6). For å bytte fra «Liker» til «Anbefal» knapp må du endre «action=like» til «action=recommend» i koden du limer inn.

(7). Om du ønsker å vise ansiktene til venner som har klikket på knappen kan du endre “show_faces=false” til “show_faces=true

(MERK: Sørgfor å ta backup før du begynner)

Alle DN tjenester er oppdatert med Anbefal-knapp

For deg som er bruker av en av Dittnettsted.com sine tjenester er nå alle tjenester oppdatert med Anbefal-knapp. Bloggnorge.com, denne bloggen og Spillguide.com har fått knapp inne i hvert innlegg slik at du kan anbefale innlegg vi skriver