mandag, april 15, 2024

10 tips til hvordan du kan få flere Tilhengere på Facebook-siden din

Når du har opprettet en Facebook-side for din bedrift, idrettsklubb eller lignende er det fritt frem for alle Facebook-medlemmer å bli tilhenger. Dette gjør de enkelt ved å klikke på «Liker» inne på Facebook-siden, men for at de skal like siden din må de ført få vite at den finnes.

Det finnes mange måter å få flere tilhengere på men k bunn å grunn er det vintigste å bruke ærlig markedsføring og skaffe så mange tilhe gere du klarer.

Nedenfor finner du 10 tips til hvordan du kan få flere tilhengere på din Facebook-side.

1. Spre budskapet. Del på veggen din.

Etter du har opprettet en Facebook-side er det viktig å fortelle dine venner om din nye side. Dette får du også automatisk spørsmål om rett etter din side er opprettet, men spre gjerne et budskap til på egen hånd til alle du kjenner. Send en personlig melding til de du mener kan være interessert. Dette kan fort resultere i at denne personen sprer budskapet videre.

2. Smakfullt profilbilde

Ha et riktig profilbilde for din Facebook-side. Bildet bør være så relatert innholdet som mulig. Har du en Facebook-side for et fotballag vil et bilde av logoen eller kanskje spillerne være riktig å ha som profilbilde. Dette skaper gjenkjennelse for de som kjenner til laget og ønsker å bli medlem av siden

3. Fyll ut så mye informasjon som mulig om siden

Jo mer informasjon siden er jo mer nyttig er den. Folk trenger å vite åpningstidene dine om du driver en butikk, eller tlf-nummeret ditt om du er en snekker. Legg ut masse bilder av f.eks. arrangementer, produkter og lignende.

4. Kjøp annonseplass for siden din hos Facebook

Facebook har gode verktøy som gjør at du treffer de personene i din målgruppe ved å annonsere hos de. Jeg har prøvd dette og det fungerte godt.

5. Unik informasjon vs nettsider og brosjyrer

Legg ut eksklusivt innhold på Facebook for å ha noe å friste med. Å ha en Facebook-side som er en tro kopi av hjemmesiden er kjedelig.

6. Inviter venner og kjente

skjermdump fra FB
skjermdump fra FB

Inviter dine venner ved å bruke invitasjon-funksjon Facebook har. Har du f.eks. 500 venner kan det gi god og hurtig effekt.

Det kan være en tungvindt prosess pga at du kun får markere 1 venn om gangen, men det finnes scripts og apps som lar deg markere alle venner i invite-boksen. Se mer om dette på dette Google-søket.

7. Vær aktiv

Vær tilstede. Når noen poster innlegg på veggen er det viktig at noen er der å gir et svar. Dette gjør at du beholder dine fans og nye vil se at siden er levende.

8. Bruk Facebook med sidens alias

skjermdump fra FB
skjermdump fra FB

Man kan kommentere, poste og være på facebook ved å bruke sidens navn. Du kan f.eks. gå inn på en annen Facebook-side og legge til en kommentar med navnet til din Facebook-side som alias. Dette gjør du via menyen nesten øverst til høyre på din Facebook-side.

Ved å være aktiv med sidens alias gir du den større synlighet, noe som bidrar til flere medlemmer.

9. Legg ut link på hjemmeside, i signaturer o.l.

Legg til link til Facebook-siden din på din hjemmeside, i mail-signaturer, brosjyrer o.l. Større synlighet gir flere treff.

10. Bruk Facebook Social Plugins

Social plugins er en rekke plugins du kan benytte deg av for å integrere siden din mer på nett. Her finner du bl.a. en fan-boks som gir deg mulighet til å ha en boks, f.eks. i sidemenyen, som viser antall fans, utdrag fra innholdet på facebook og mye mer. Dette kan tilpasses via et skjema inne på Social Plugins sin side

Latest news
Related news