Slik får du flere tilhengere på Facebook

Det finnes haugevis med fansider på Facebook og omtrent alle bedrifter eller kjente personer har en side du kan følge/like. Men, hvordan får de alle tilhengerne?

Les mer: Slik oppretter du en Facebook-side for din bedrift

Er du kjendis eller en bedrift med et godt varemerke har du en fordel, men starter du fra scratch er det litt vanskeligere. Det første du må ha er en hensikt med å opprette siden. Oppretter du en Facebook-side uten mål og mening er det også håpløst å skaffe fans. Du bør ha et mål og et tydelig budskap, enten det er om ditt produkt, din interesse, din favorittfilm, ditt fotballlag eller lignende.

Nå ut til flere enn dine tilhengere

Viste du at flere enn dine tilhengere ser dine statusmeldinger? Når en av dine tilhengere trykker «Liker» på en av dine statusmeldinger vil flere venner av denne personen få se dette via veggen sin, selv om han/hun ikke er tilhenger av siden din.

Facebook innførte «nylig» en statistikk for hvor mange din statusmelding har nådd ut til. Dette tallet kan du (administrator) se nederst på hver statusmelding du legger ut på din facebook-side.

Skriv mye, bruk bilder og still spørsmål

Sett deg i dine tilhengeres situasjon. Hva ville du trykket like på og hva ville du kommentert på? Måløet med å spre en melding er å få så mange som mulig til å kommentere eller like statusmeldingen. For å gjøre dette må du legge ut meldinger som er direkte rettet mot tilhengerne.

En av de mest effektive metodene er å stille spørmål. Spør om ett eller annet i fbm statusmeldingen du legger ut. F.eks.

På grunn av det fine været i dag har vi senket prisen på alle våre produkter med 1000,-. Sommerens Solbonus…. Har du hatt en fin sommer?

Legg også til et relatert bilde f.eks. av produktet eller en sol. Dette gir større synlighet.

Statistikk viser også at det er de lange meldingene som får flest tilbakemeldinger. Kanskje ikke lange brev, men ikke vær for kort i dine meldinger.

Humor og bilder

Ikke ver redd for å bruke litt humor eller bilder i statusmeldingene. Dette er kanskje det mest effektive måten å få flere tilhengere, men det må selvfølgelig passe tema litt. Vi har alle sett humoristiske bilder spre seg som ild i tørt gress på facebook. Skjer dette med din statusmelding vil det selvfølgelig gi utslag.

Start med dine venner

Mangler du varemerke kan du starte med dine venner. Innviter dine venner til å like siden. Ikke alle er like interessert, men har du f.eks. 400-500 venner er det et godt utganspunkt. Skriv en enkel status på den private facebook-veggen om at du har startet en ny side og at de som måtte ønske å følge din side og få oppdaterte nyheter om deg eller produktet kan følge siden.

Ikke mas

Det finnes en balanse. Bruk magefølelsen og sett deg i dine lesere sin situasjon. Ikke spy ut meldinger for å få flest mulig fans, men ha en fin balanse.

Bruk Social plugins til å markedsføre gratis

Social plugins er verktøy Facebook har opprettet til deg som har hjemmeside. Her finner du koder og guider til hvordan du kan integrere din hjemmeside med Facebook. Et godt eksempel er Facebook-liker boksen. Denne finner du på de fleste kjente nettsteder i norge. Dette er en boks som viser antallet tilhengere din side har på Facebook og dine siste statusmeldinger. Boksen kan plasseres på din hjemmeside eller blogg og kan tilpasses.

Du trenger ikke å være en webdesigner for å bruke Facebook sin social plugins-tjeneste, men det er noen tekniske begrep og guider der. Følger du anvisningen punktlig vil jeg tro de fleste vil klare å bruke noen av disse.