Her er noen tips til å få motivasjon til å blogge

Skal man blogge kun for å være trendy blir man lei på rekordtid. Blogger du for å være kul blir du ikke lagt merke til, men er du en ærlig blogger kan du nå langt.

Det er enkelt å bli en blogger, men å være en blogger over lang tid er ikke like enkelt. En blogg trenger tid, omtanke, stell og jevn foring for å holde seg oppegående. For å bli en populær blogger må du være dedikert, du må va lyst til å blogge om noe og virkelig brenne for det du blogger om.

Mange orker bare å skrive 5-6 innlegg før de mister motivasjon til å fortsette. Her er noen punkter som kan bidra til å holde din motivasjon oppe:

Ikke ha det travelt

Skriv innlegg kun når du har noe å skrive om. Du trenger ikke å blogge hver dag og det har ikke noe å si om du lar bloggen være «stille» en uke eller 2. Det viktigste er at du ikke lar det gå alt for lang tid før du legger ut noe nytt. Blogg bare når du føler for å blogge. Dette gjør at det du skriver blir mer innholdsrikt i tillegg til at du ikke går lei så fort.

Ikke start en blogg for å tjene penger

Reklame er ikke populært. Det bloggere tjener mest på i dag er presentasjon av produkter direkte i innlegg og kanskje en liten bannerannonse et stille sted. Det krever at du har mange lesere før du kan tjene gode penger på blogg. Fokuset hos en blogger skal ligge på innholdet rettet mot leserne.

Starter du en blogg bare for å tjene penger vil du ha vanskeligheter med å skaffe lesere helt uten videre. Uten lesere tjener du heller ingenting.

Blogg om noe du kan – ha et tema

Å blogge om noe du kan vil gi deg mer å skrive. Det er lite vits i å skrive om noe man ikke har peiling på. Du og dine lesere vil ha større glede av å skrive eller lese om noe du kan.

Lesere elsker å lese om noe som er informativt og lærerikt. Eksempler på kjente tema hos bloggere er foto, interiør, klær, dyr, data, mat, trening, kosthold, baby, osv.

Vær ærlig

En anonym blogger vil være mindre interessant enn en som viser seg frem som person. Alt av innhold vil bli forsterket når en leser kjenner den som skriver det. Dette kan bidra til å knytte deg enda nærmere din blogg.

Dette er noe som bidrar til å skape et bilde av innlegget hos leseren og man får en bedre innlevelse. Det er også enklere å identifisere seg med eieren av bloggen om man har et navn, bilde, alder og kanskje noe tekst om personen selv.

Ikke vær for opptatt av statistikk i starten

Lesere kommer ikke av seg selv. For at du skal få lesere må du markedsføre. Dette trenger ikke å koste deg noe, men ved å enkelt dele dine innlegg på Facebook, twitter og lignende kan du starte å hente inn lesere.

Det kan fort være de-motiverende å se på statistikken i startfasen da du kanskje kan telle dine lesere på fingrene fine de første ukene/månedene. Styr unna statistikken i starten og bruk heller tiden på å kose deg med å skrive innlegg. Mer innhold = flere lesere!

Er du ivrig på å få markedsført bloggen din kan du lese noen tips her:
https://dittnettsted.com/2011/09/sjekk-ut-hvordan-du-kan-fa-flere-lesere-pa-kort-tid/