Hvordan installere et nytt WordPress-theme på bloggen din

Designet som følger med WordPress-systemet er godt, men kanskje ikke godt nok i alle tilfeller, men på grunn av at WordPress er gratis (open source) så finnes det også mange gratis design man kan bruke.

For å bruke disse tror mange at det krever store designkunnskaper, men det er ikke store jobben som skal til for å legge til et design. Her er en liten guide som viser deg hvordan du skal legge til et WordPress design i bloggen din.

1. Finn først det designet du mener passer deg og ditt innhold.

2. Last ned zip-filen designet ligger i og legg den et sted du husker

Klikk på bildet for å se nærmere
Klikk på bildet for å se nærmere

3. Logg deg inn som administrator på bloggen din og klikk deg inn på menyvalget som heter «Utseende»

4. Øverst inne på denne siden finner du 2 kartblad, eller tab’s, som det så fint heter på engelsk. Klikk på den som heter «Installer temaer».

5. Her finner du en rekke muligheter for å søke etter temaer (themes) til din blogg. For å bruke det designet du har funnet må du klikke på linken «Last opp»

Klikk på bildet for å se nærmere
Klikk på bildet for å se nærmere

6. Du får nå muligheten til å bla igjennom filene på din PC/MAC for å finne frem til zip-filen du nylig lastet ned. Når du har funnet det frem kan du klikke «Installer».

7. Om alt fungerer som det skal er nå temaet installert og du har fått frem 3 lenker som gir deg mulighet til å Forhåndsvise, Aktivere eller Gå tilbake til temasiden.

8. Du har nå installert et nytt design til bloggen din

Her kan du starte jakten på ditt nye theme

Klikk her for å sjekke ut innlegget jeg har laget med et utvalg av 10 gode portofolie themes for wordpress. Kanskje finner du noe du kan bruke her.

Om du følger guiden ovenfor til steg 4 vil du se flere valg som gir deg mulighet til å se igjennom flere themes i WordPress sin egen tema-klatalog.