Hvordan ta backup av ditt innhold i WordPress

Backup er er noe av det viktigste man gjør når man blogger. Backup er din egen sikring av innhodlet i bloggen din. Du vet det sikkert fra før, men det er likevel verdt å nevne en ekstra gang uansett hvor mange ganger man har hørt det.

WordPress er et av verdens mest brukte bloggsystemer og har kommet langt i utviklingen av bloggsystemer, noe som også har resultert i en god import/eksport funksjon. Denne er veldig enkel og tilpasset en standard for bloggsystemer. Den fungerer så enkelt som at du eksporterer innhold fra bloggen din til en fil. Filen kan du senere importere i andre bloggsystemer i tillegg til alle type blogger som bruker WordPress.

Her er et eksempel:

La oss si at du har din blogg hos WordPress.com, men du ønsker å flytte bloggen med innhold over til en WordPress blogg du har opprettet på eget domene og webhotell. Begge disse tjenestene bruker WordPress som system og dette blir da en meget enkel prosess.

Eksportere innhold fra blogg til fil:
1. Du logger deg på administratorpanelet til din blogg
2. Går inn på Verktøy/Tools i menyen til venstre
3. Velger eksportere
4. Klikker på type eksportering du ønsker
5. Velg deretter type innhold du ønsker å eksportere. Om du ikke ønsker å ta med alt av innhold kan du krysse av for dette her. Alt av kategorier, stikkord osv du har fylt inn vil bli med så lenge du velger dette
6. Trykk eksporter og du får spørmål om å laste ned en fil. Dette er filen med innholdet fra din blogg i. Last ned filen

Importere innhold i ny blogg:
7. Opprett en blogg hos en leverandør eller på eget domene
8. Gå inn på administratorpanelet for din nye blogg
9.  Velg deretter Verktøy/Tools fra meny-listen til venstre
10. Klikk så på Importer og velg WordPress som type importering
11. Last så opp filen du ønsker å importere og velg ok
12. Det er det hele….. Den nye bloggen din står nå å jobber litt (kan ta litt tid om du har mye innhold).

Vi anbefaler å ta backup av bloggen din etter hvor mye du blogger. F.eks. om du blogger hver dag kan det være greit å ta backup annenhver uke eller til og med 1 gang i uken. Blogger du 1 gang i måneden kan du f.eks. ta backup en gang hver 3. måned. Det tar kort tid å ta backup av innholdet fra bloggen din.