Slik flytter du fra Joomla til WordPress

Mange bruker Joomla som publiseringsverktøy, men til tross for at det er et ok system, er ikke Joomla for alle. Kanskje e rdu en av de som ønsker å flytte eller bare snuse litt på WordPress. Mange snakker for tiden om WordPress, noe som kommer av at det i dag er verdens mest brukte CMS.

Ønsker du å flytte fra Joomla over til WordPress er du kommet til riktig sted. Jeg skal forsøke å forklare hvordan du kan gjøre dette ved hjelp av WordPress plugins.

Det første du må gjøre er å ha en WordPress installasjon klar. Dette kan du lese mer om her

Hvordan sette opp en WordPress blogg på eget domene

Når du har fått WordPress opp å gå kan du logge deg inn i administratorpanelet. Deretter går du til menyen «Utvidelser» og velger «Legg til ny». Dette er siden for å legge til nye utvidelser, eller plugins, som det så fint heter på engelsk. Søk, aktiver og installer utvidelsen som heter FG Joomla to WordPress. Denne utvidelsen åpner for at du skal kunne importere innhold fra din gamle Joomla side over til din nye WordPress-side.

Etter innstallasjonen går du til «Verktøy –> importer», som du også finner i sidemnyen i administratorpanelet. Velg så Joomla (FG) blant listen over importverktøy. Du er nå kommet deg til menyen som lar deg hente alle innlegg og sider fra din gamle Joomla-side.

joomlaimport

Her må du fylle ut databaseinnstillingene til din Joomla-installasjon. Dette finner du inne på Global Configuration » Server tabben (Se bilde nedenfor) i administratorpanelet ditt i Joomla eller configuration.php-filen som ligger på serveren i hovedmappen Joomla ligger i. Denne får du tilgang til ved å benytte deg av et FTP-program.

joomla2

Etter du har satt alle databaseinnstillingene scroller du deg videre ned til overskriften «Behavior». Om du ønsker å importere alle mediafiler, som f.eks. bilder, må du sørge for at Force media import er aktivert. Deretter klikker du på knappen “Import content from Joomla to WordPress”.

joomla3

 

Systemet starter nå import av alle dine innlegg basert på innstillingene du har satt. Dette kan ta noe tid avhengig av hvor mye innhold du har i Joomla siden din.

joomla-importet

 

Når alle innlegg er flyttet over gjenstår det bare å rette alle de brutte intern-lenkene du har i bloggen. Dette gjør du ved å scrolle deg videre ned på Joomla import-siden og klikke på knappen «Modify internal links».

modify-internal-links