Topp 5 plugins du bør ha i din WordPress-blogg

Som dere sikkert vet er WordPress allerede ett av verdens største og kanskje beste bloggesystem, men standaren er ikke tilpasset ditt bruk eller optimalisert eksterne tjenester. Derfor har jeg laget en topp 5 liste over de plugins/innstikk man bør ha i enhver WordPress-blogg.

1. All in one SEO

Dette er det første innstikket jeg legger inn etter å ha satt opp et WordPress systeme. All In One SEO dir din blogg unike meta-tagger ut ifra innhold og tittel på sider i tillegg til at du får mulighet til å tilpasse metatagger pr side. Det finnes mange alternativer, men denne er enkel og oppdatert.

2. Google XML Sitemaps

Ønsker du at Google og de fleste andre søkeotorene skal gjøre enhver side i bloggen din søkbar trenger du et sitemap. Google XML Sitemap lager sitemap på sekunder.

3. Smart Youtube

Et veldig enkelt og nyttig innstikk som gjør det enkelt for deg å tilpasse YouTube-videoer du legger inn blant teksten. Du slipper å bruke tunge embed-koder og limer derimot bare inn YouTube lenken til filmen du ønsker å vise for å få frem videovindu direkte i innlegget.

4. Jeptpack av WordPress.com

Jetpack er en plugin med flere plugins. Her får du mulighet til å legge til knapper for deling på facebook, pinit, twitter, google+, du får statistikk, enklere kommentarfelter, kontaktskjema-modul, shortcodes osv. Jeg skal ikke forklare mer enn at du bør ta en kikk på dette. Her får du god veiledning og forklaring på hvert innstikk, men husk at du må registrere deg på WordPress.com for å bruke dette innstikket i din blogg, selv om din blogg ligger på eget domene.

5. Easy Fancybox

Jeg har prøvd mange lightbox plugins, men få av de har vært så enkel og brukervennlig som Fancybox sin. Animasjonene er smidig og ting er gjort veldig enkelt og nyttig.