Onsdag lanserer sannsynligvis Apple iPhone 5

Som webdesigner føler jeg Apple har et utmerket utvalg av utstyr. Jeg har selv både en MacBook Pro Retina og en av dagens kraftigste iMac maskiner.. jeg kan ikke klage! Og, nå kommer mest sannsynlig iPhone 5.

Apple har skapt et stort marked for dagens utviklere og vi nordmenn er vel noen av de ivrigste på både utviklersiden og brukersiden. Dette har også gjort at de har satt seg godt til rette i verdensmarkedet og kommer nok til å være i toppen lenge. Noen finanstopper spekulerer også i at lanseringen av iPhone 5 vil være så stor at den vil «booste» USA sin økonomi med hele 0,5%.

Siden Apple annonserte den første iPhone i 2007 har det vært 1 ny iPhone hvert år. Den første iPhone ble lansert i Januar 2007 og var ute i salg Juni samme år. iPhone 3G, iPhone 3GS, og iPhone 4 ble alle annonsert i Juni og sendt ut kort tid etter. iPhoen 4S ble derimot lansert i Oktober.

De har ikke presentert iPhone 5 enda, men alle spekulerer i om dagen i dag, 12. September 2012, skal være dagen Apple annonserer sin nye sjarmør. Ryktene sier det og at den deretter blir lansert allerede 21. September 2012, men Apple har ikke bekreftet noe som helst, så spenningen er til å ta å føle på.

Jeg har iPhone 4S, men er fortsatt ikke sikker på om det blir en ny telefon ila året. Kanskje blir det et «Love @ first sight», som det har vært så mange ganger tidligere med Apple.

Her er noen rykter jeg har funnet som florerer på nettet, så kan vi jo se om dette stemmer med det vi får høre når den kommer

  • Skjermen skal være større. En 4″ 16:9 format med in-cell teknologi som gir 640×1136 i antall pixler.
  • Selve formen på telefonen sies at skal være større enn de tidligere telfonene og ha et helt nytt chassi enn de tidligere telefonene.
  • en mindre dock tilkobling. Den tradisjonelle 30-pin tilkoblingen ser ut til å blir erstattet med en mye mindre. Med iPhone 5 sine nye teknologier, som f.eks. LTE networking, vil Apple behøve hver eneste millimeter av plass og milliamp av batteri.
  • 4G LTE Teknologi.
  • NFC (near-field communications).
  • Noen mener også at ryggen vil være noe buete, slik iPad er.
  • iOS 6? Noen skriver at iOS 6 vil bli lansert kort tid etter

Men blir navnet iPhone 5?

Naturlig nok føler alle at det som nå kommer skal være iPhone 5, men det er ingen spesiell grun til at Apple nå må kalle sin telefon iPhone 5. Jeg tror selvfølgelig at dette blir navnet, men vi får vente å se.