mandag, april 15, 2024

Hvordan får du Facebook comments i bloggen din

Det er helt utrolig at Facebook blir bare mer og mer integrert i nettsider rundt om i verden. Alt fra liker-knapper, innlogging, profilskilt og kommentarer er noe av det du kan få på hjemmesiden din som kobler til facebook. Det siste jeg har kikket litt på er Facebook comments, noe som er meget enkelt å bruke om du benytter deg av WordPress.

Hva er Facebook comments?

Vet du ikke det? Neida, dette er fortsatt nytt så fortvil ikke. Facebook comments er en modul/plugin Facebook har lansert for alle som har en hjemmeside. Via enkle grep kan du legge til mulighet for at dine lesere kan legge igjen kommentar på dine innlegg eller forsiden.

Mange har jo mulighet til å dette fra før i bloggsystemet sitt og det er ikke galt i å bruke det du har fra før, MEN ved å bruke kommentarfunksjonen til Facebook vil du gi leserne dine mulighet til å dele sin kommentar med vennene sine på facebook. Dette genererer selvfølgelig også ekstra lesere på bloggen din.

Hva gjør jeg for å få dette i min WordPress blogg?

Jeg velger å ikke forklare hvordan du legger til Facebook commetns manuelt, men ønsker heller å anbefale en plugin jeg bruker for at dette skal fungere. Denne heter Facebook comments for WordPress.

Den er like enkel å installere som den er å bruke.

Slik gjør du:

1. Logg deg inn i ditt kontrollpanel på WordPress-bloggen din.
2. Klikk så på innstikk og velg «Legg til nytt».
3. Søk etter Facebook comments for WordPress».
4. Installer dette og avvent med å aktivere innstikket.
5. Stikk så innom Facebook Appplications og skaff deg er Facebook API. Klikk her for å opprette en Facebook Applikasjon.
6. Når du har opprettet Facebook Applikasjon vil du få bl.a. en API nøkkel. Denne består av bokstaver og tall. Kopier denne koden.
7. Gå inn i kontrollpanelet i bloggen din igjen og aktiver innstikket du installerte «Facebook comments for WordPress».
8. Gå deretter inn på Innstillingene for «Facebook comments for WordPress» innstikket du nettopp innstallerte (under Innstillinger i vesntremenyen) og lim inn koden der det står API.
9. Velg deretter de spesifikasjonene du ønsker under innstillingene og velg lagre.
10. Det skal være alt 🙂

Det kan være vrient å overvåke kommentarer i bloggen din med dette innstikket men dette videreutvikler seg stadig og jeg regner med det vil komme et notifikasjonssystem for kommentarer etter hvert.

Om du ikke har WordPress og ønsker å legge dette inn manuelt kan du gjøre det vie Facebook sin guide som du finner ved å klikke her. Du kan også se litt flere plugins Facebook har her

Latest news
Related news