Google Scrbe – foreslår ord og setninger når du skriver

Er du en av de som liker å skrive med ordliste på mobil kan det tenkes at dette vil være en «wow»-greie for deg. Google har med sine millioner lekt litt med en lignende funksjon på nett og tilbyr nå å fullføre de fleste av ordene og setningene du skriver ved hjelp av deres nye verktøy Google Scrbe.

Det vil med andre ord si at om du skriver «I’m looking for a web» fullfører Google Scrbe «I’m looking for a website» i tillegg til å foreslå ord som deretter naturlig skal følge på en slik setning.

Dette er noe Google selv bruker i sin nettleser Google Chrome. Har du brukt denne nettleseren har du kanskje lagt merke til at den fullfører domener du har vært inne på tidligere i det du starter å skrive første bokstaven i nettadressen.

Selv om dette er noe som ble lansert for en lenge siden er den fortsatt ny og under utvikling. Norsk språk mangler dessverre enda, men klikk her for å teste den ut med Engelsk, Arabisk eller Spansk språk.

For å grave litt dypere inn i utviklingen og funksjonene kan du lese mer om Google Scrbe i en artikkel Google selv har laget

Dette verktøyet finner du også som Innstikk til din WordPress-blogg og som kan integreresw når du skriver innlegg. Klikk her for å lese mer (Engelsk).