Tradedoubler, Euroads, AdService eller Google AdSense?

Det er ikke så vanskelig å skaffe seg en hjemmeside eller blogg i dag og ønsker du å tjene penger på dette er også denne muligheten rett rundt hjørnet.

For at du skal tjene penger på din blogg eller hjemmeside må du naturlig nok ha en del lesere. 1 leser kan være nok til å tjene penger, men for å få godt med inntekter er logisk nok flere lesere mere penger.

Hvordan du skal få flere lesere er et annet kapittel, men nedenfor kan du se min utdypning av de annonseerfaringen jeg har.

Faste annonseavtaler gir best inntekt

Den kanskje beste og mest lønnsomme formen for å tjene penger på annonsering på blogging eller via din hjemmeside er å ha faste annonsører med faste avtaler. Det vil si at du reklamerer for en bedrift mot fast betaling pr måned eller f.eks. år.

Denne bedriften betaler da en fast sum til deg, f.eks. pr år eller måned, for å ha en lenke eller banner plassert et sted i din blogg.

Dette er en metode de største nettstedene som bl.a.. VG og Dagbladet i Norge oftest bruker, men det krever også at du har et attraktivt nettsted og godt med lesere for at noen annonsører skal kontakte deg.

Faste annonsører kommer som regel til deg om du har godt innhold og mange lesere, så det er da vanskeligere å få om du har lite lesere.

Tradedoubler og Euroads

Affiliate nettverk er noe som er ganske utbredt blant bloggere i Norge. Dette er tjenester som gir deg mulighet til å reklamere på din hjemmeside selv om du ikke er den mest besøkte bloggen.

Alt du behøver å gjøre er å registrere deg hos Tradedoubler eller Euroads og velge produkter du ønsker å reklamere for. Hos Tradedoubler må du søke om lov til de forskjellige annonsørene før du kan reklamere for deres produkter, men dette er en kort  og som regel godkjent prosess.

Annonsene plasseres på din blogg ved at du limer inn en spesiell «html-kode» på bloggen din. Denne koden registrerer alle klikke og kjøp som gjøres slik at du får de pengene du er lovet.

Det er forskjellig inntjening for de forskjellige kampanjene, men du tjener som regel når en av dine lesere kjøper et produkt, blir medlem eller melder seg på et nyhetsbrev via banneren du har i din blogg.

Google AdSense

Google tilbyr nesten samme tjeneste som Tradedoubler og Euroads. Forskjellen er at Google har en unik måte å regne ut inntjeningen og utbetalingen på. Du får betalt for antall visninger i forhold til klikk på annonsene i tillegg til en del andre kompliserte sammensetninger.

En smart sak som Google har er en funksjon som leser innholdet på ditt nettsted og plukker ut stikkord fra ditt nettsted som viser riktige annonser i forhold til innhold.

Om du skriver en blogg om fotball kan det dukke opp en reklame for fotballsko, trening eller andre annonser som er relatert ditt innhold. Dette gir både deg og annonsørene en fordel. Her velger Google annonser for deg automatisk og du kan tilpasse annonser etter størrelser eller farger. Annonsene som vises er enten i form av bilder eller tekstlinker.

Adservice

AdService er basert i Danmark og tilbyr, på samme måte som Tradedoubler og Euroads, en god rekke med annonsører du kan tjene penger via på ditt nettsted. De har gode oversikter over dine inntjeninger og annonsørene ser ut til å betale godt for alle leads eller salg du skaffer via dine annonser.

Det finnes også annonsører som gir deg mulighet til å annonsere via sosiale medier, nyhetsbrev osv.

For å bli medlem i Adservice på du søke. Det tar kort tid å få en søknad igjennom, men jeg er ikke informert om kritteriene for å få en søknad godkjent. Jeg har fått min godkjent og har fått et positivt inntrykk av leverandøren.

Hvilken leverandør skal man velge?

Det er ingenting i veien med å bruke alle 3 tjenestene og det koster jo ingenting bortsett fra tid å teste de ut selv. Mitt beste tips er å finne annonse som har noe med ditt innhold å gjøre. Dine lesere vil på den måten enklest identifisere seg med annonser som handler om noe de allerede sitter å leser om. Google AdSense er derfor et godt valg med tanke på deres automatiske tilpasning.

Alle annonsestedene gir deg god statistikk over antall visninger og klkk, og du kan selvfølgelig til enhver tid se saldo.