Hvordan få flere besøkende til bloggen

Ingenting er som å få en oppgang i statistikk-nåla når du følger med på Google Analytics. Kanskje har noen delt ett av dine innlegg eller omtalt deg i en artikkel på nett. Men før noen kan omtale eller dele dine innlegg må de også finne deg. Her er noen tips til hvordan du kan gjøre din blogg mer synlig for lesere.

SEO – Organisk søkemotoroptimalisering

Google sine roboter leser bloggen din omtrent daglig og registrerer innlegg basert på en komplisert algoritme. Bruker du et bloggdesign som er godt utviklet og tilpasset søkemotoroptimalisering kan du mangedoble ditt besøk. En SEO-tilpasset kode hjelper Google sine roboter å forstå innholdet i bloggen bedre.

Google vekter også det du skriver. Innholdet i bloggen din er det viktigste. Skriv gode og relaterte overskrifter. Nevn det du tror dine lesere vil søke på i overskriften. Google liker gode og saklige overskrifter. Men, skriver du om et mye omtalt tema må du regne med å konkurrere med mange andre som skriver om det samme. Har du et mer nisje-tema vil du stikke deg ut og havne høyere opp på listene.

Topplister / Blogglister

Topplister hjelper deg å bli mer synlig for andre bloggere. Jo mer besøk du har jo synligere blir du. Det finnes mange topplister for bloggere og det tar ikke lang tid å bli en del av disse nettverkene. Noen av de mest populære er Toppblogg.no, Blogglisten.no, Bloggurat.net og topp.bareblogg.no. Se også på tjenesten Bloglovin.com, som riktig nok ikke er en toppliste, men mer en følgetjeneste. Dette er en tjeneste som lar dine lesere følge din blogg og oppleves som en meget god måte å holde lesere tettere til seg.

Del dine innlegg på Facebook og andre sosiale medier

Vær der dine lesere er. Deler du dine innlegg med venner og bekjente er det en større kjangs for at de leser det enn på andre medier. Del dine innlegg på flere sosiale medier som Facebook, Twitter, Instagram, mm. Gi dine lesere en mulighet til å dele innlegg ved å ha dele- og liker knapper synlig ved innleggene dine.

Mobiltilpasset design

Det er flere som lesere denne bloggen med mobil og nettbrett enn PC. Dette gjelder for de fleste nettsteder, noe som betyr at et mobilt design er viktigere enn et desktop design. Sørg for at dine lesere kan lese bloggen din, uansett enhet, ved å benytte et mobiltilpasset design.

Kommenter andre bloggere

Ta del i nettets diskusjoner ved å kommentere andres innlegg. Gi gode kommentarer slik at bloggerne og deres lesere tar dine kommentarer seriøst. Dette gir det mer synlighet. De fleste bloggere gir deg i tillegg mulighet til å fylle inn din nettadresse i kommentarfeltet.