tirsdag, april 16, 2024

Sjekk ut hvordan du kan få flere lesere på kort tid

En blogger jobber som regel alene. Det vil si at du som blogger som oftest må gjøre det meste av arbeidet selv.

Er du ny innen blogging vil du da fort oppdage at man bl.a. må drive litt markedsføring for at folk skal finne frem til bloggen din.

Dine innlegg kan ligge der klar til å bli fordøyd av en leser, men hvordan finner denne leseren fram til din blogg?

Jo, det er utrolig mange måter man kan markedsføre sin blogg på og prisen er bare tid. Det å bruke litt av din tid kan på kort tid gjøre underverker med statistikken. Jeg skal ramse opp noen tips til hvordan du på kort og lang tid kan gjøre bloggen din mer besøkt.

Gi litt og få litt – Topplister

Ofrer du en liten plass i sidemenyen din kan du fort få noen lesere tilbake. Topplister gir deg akkurat denne muligheten.

Screenshot fra Toppblogg.no
Screenshot fra Toppblogg.no

Topplister er en hit-liste med bloggeer og nettsider. Listen rangeres som oftest ut ifra antall lesere. Det vil si at den bloggen som har flest lesere ligger på toppen av listen og er dermed også mest synlig.

Måten du får lesere på via topplister er enkel. For å bli medlem av en toppliste må du plassere en knapp/lenke et sted i din blogg. Knappen reklamerer riktig nok litt for topplisten, men den teller også statistikk tilbake til topplisten, noe som er avgjørende for å få en plassering i topplisten.

Les også: Dittnettsted lanserer Toppblogg.no

Andre lesere av topplisten klikker ofte på de forskjellige bloggene i hit-listen. Samtidig kommer lesere inn via alle knappene bloggere har plassert i bloggen sin. Disse leserne kan klikke seg inn til topplisten og videre til din blogg.

Vanskelig å forstå? Ja, det er litt komplisert, men for å ta en kikk kan du se på Dittnettsted.com sin egen toppliste Toppblogg.no – Toppliste for bloggere. Så vil du se hvordan dette fungerer.

En toppliste gir litt treff, men det finnes massevis av slike. Meld deg på flere topplister så vil det til sammen utgjøre mer besøk.

Google og SEO

Screenshot av Google.no
Screenshot av Google.no

Google er verdens største søkemotor. De fleste bruker Google til å søke etter nøkkelord og setninger for å finne nettsider som handler om dette og muligheten for å få lesere gratis via Google er enorm.

Om noen søker etter ord du har skrevet i din blogg vil din blogg dukke opp i resultatlisten hos Google, men om du har skrevet om Michael Jackson er det også millioner av andre som har skrevet om dette. Kunsten her er å komme øverst på listen og de fleste søkemotorer har et rangeringssystem

Dette kaller vi PageRanking. Jo høyere ranking din side har jo høyere opp på resultatlisten til søkemotorer kommer du. PageRanking går som regel fra 0-10 og er en karakter søkemotorene selv setter.

Du kan sjekke din Google PageRank her

For å få bedre ranking kan man gjøre noen enkle grep. Google sin ranking-oppskrift er hemmelig, men noen ting vet vi likevel. F.eks. jo flere som linker til din blogg jo høyere ranking får din side.

Høy ranking gir mye besøk
Høy ranking gir mye besøk

Om du har venner som har hjemmeside eller blogg kan du da bytte lenker med de. Det vil si at du kan plassere en lenke i sidemenyen som går inn til din venn og din venn plasserer en lenke inn til deg.

En annen ting er om en side med høy ranking lenker til deg vil dette bety mer for deg. Så om en av dine venner har pagerank 5 og du har pagerank 2 vil du tjene på dette.

Det finnes utallige faktorer rundt dette, men dette er en av de mest effektive måtene å få høyere pagerank på.

For å detaljere dette litt mer kan man også bruke viktige ord i lenken. Om du skriver www.dinblogg.no vil du få 1 lenke inn, men om du gjør ordene «Ola sin blogg om tur og mark» klikkbar vil du få 1 lenke inn i tillegg til at Google merke seg at din blogg handler om tur og mark. Om noen da søker på «tur og mark» hos Google vi du ha bedre ranking enn mange andre her.

Nettkataloger gir høyere ranking

Startsiden.no er i dag en av Norges største nettkataloger og startsider.
Startsiden.no er i dag en av Norges største nettkataloger og startsider.

Har du lest avsnittet ovenfor vet du kanskje litt mer om SEO. Nettkataloger er kataloger med utvalgte lenker. Det er ikke det samme som google pga at nettkataloger kun inneholder lenker som er godkjent av redaksjoner og lenkene er som regel kategoriser etter emne.

Dette gir deg en mulighet til å legge til lenke til din blogg i nettkataloger gratis ved å bare bruke noen minutter, evt. timer.

Les også: En liste over Norske nettkataloger.. 

Et eksempel på en nettkatalog er Startsiden, Norskefirma.no eller Norindex.no. De som er nevnt her er gratis og de fleste nettkataloger er også gratis.

Kommenter andres innlegg

Er du en blogger er du også kanskje også en bloggleser. Om ikke bør du bli en i dag!

Det å lese andres blogg gir flere lesere. kanskje ikke automatisk, men de fleste blogger har et kommetarfelt under alle innlegg som gir deg mulighet til å kommentere innlegget. I dette kommentarfeltet kan du også skrive inn URL/Nettadressen til din blogg. Det vil si at om du kommenterer en blogg vil kommentaren din også inneholde en link tilbake til din blogg.

Andre lesere samt den som eier bloggen vil da se din kommentar og er kommentaren litt fengende vil kanskje noen besøke din blogg. Dette er en meget god markedsføring og gir som regel øyeblikkelig effekt om du kommenterer flere blogger.

Innhold er det viktigste av alt – punktum!

Innholder er bloggen
Innholder er bloggen

Skriver du blogg for å tjene penger er du på dypt vann. Interessen er det som gir suksess.

For å bli en suksessfull blogger må du ha noe å skrive om. Det å skrive bare for å skrive vil ofte resultere i dårlig innhold.

Husk at dine besøkende skal leser det du skriver og om din blogg skal få flere lesere må du få folk til å komme tilbake. Har du godt innhold vil de fleste komme tilbake og lese mer.

For å få et godt innehold må du blogge om noe du vet mye om. Det er derfor de fleste blogger om hverdagen sin, noe de vet mer enn alle andre om. Dette kan kanskje sammenlignes litt med reality-programmer på TV.

Du kan også blogge om noe du interesserer deg for. Om du er en kløpper i strikking er dette være et godt emne til din blogg. Strikkeblogger er faktisk en av de meste leste bloggene på nettet.

Andre emner som er populære er Interiør, trening, slanking, politikk, natur, foto, graviditet, mammablogg og listen er lang!

Sosiale medier – Twitter, Facebook, Google+…

Sosiale medier vokser stadig
Sosiale medier vokser stadig

Har du mange venner/followers er dette bra markedsføring! Del dine innlegg via Twitter, Facebook, Google+ og alle andre kanaler du har konto i.

Ved å dele i de forskjellige kanalene vil dine innlegg få større synlighet og du får da flere lesere.

Facebook er i dag en av verdens største nettsider og sosiale medier kommer samtidig mer og mer. Det er viktig å være der dine lesere er.

Fanside på Facebook og Google+

Når du har noen besøkende kan det være greit å lage seg en fan-side for bloggen. Alle som er medlem av Facebook eller Google+ kan da følge bloggen din ved bare få klikk.

Når du deler innlegg via fan-sidene vil de som er medlem se innlegget du deler.

En fan-side er også interaktiv og gjør at du kan ha tett og direkte kontakt med dine lesere. Dette er viktig for at dine lesere skal føle at bloggen er «levende».

Latest news
Related news