Ny nettside for UIF Bjørgan

Jeg har nylig begynt å spille for fotballklubben UIF Bjørgan, som også har spurt meg om jeg hadde mulighet til å bidra litt på webdelen. Jeg takket ja og resultatet har blitt en nyhetsside med mye innhold å bryne seg over. Jeg mener det er viktig å dele kompetanse med fritidssysler.

Jeg startet med skallet til siden og kodet meg innover til en enkel html-forside. Så fant jeg en din CSS-meny på nett som passet designet og bare etter få timer hadde jeg en forside klar uten PHP-koder.

Så kom jobben med å kode alt over i PHP/Wordpress, noe som ikka tar så alt for lenge. Man endrer alle demo-titler til <?php the_title() ?> og andre lignende php-linjer. Det siste man gjør før man har noe som kan aktiveres i WordPress er å dele opp alt i designet i 4 deler.

del 1. header.php
Dette er toppfilen som skal gå igjen som header på alle sider

del 2. index.php
Dette er forsiden som skal inneholde løpende nyheter/innlegg og som inneholder PHP-koder som henter inn header.php og footer.php for å gjøre det helt.

del 3. footer.php
Dette er bunninnhold som går igjen på alle sider.

Siste prosess er å lage alle undersider som single.php, archive.php osv. Da har jeg tatt utgangspunkt i forsiden og fjernet innhold byttet ut med innhold som kommer på undersider. Dette er en enkel jobb om man ser koder andre design har brukt. Det lønner seg ikke oå forandre så mye på undersider i forhold til forsider. Dette skaper avvik i tema og folk kan fort oppfatte det som rot.

For å ta en kikk på siden – klikk her