Skattelisten for 2008 kom i natt. Her er de beste søkesidene

I natt ble skattelistene fra 2008 lagt ut og du kan endelig se om du tjener mer enn dine gamle klassekamerater eller din nabo. Skattelisten for 2008 gir deg bl.a. informasjon om hva folk i Norge har tjent det siste året.

Så, hvor skal man lete? og hvem skal man sjekke lønn på? De forskjellige cariasjonene i skattelister på nettet gir deg mulighet til å finne mye spennende, men det største problemet i de siste versjoner av skattesøk er at de bare blir mer og mer kompliserte, noe som fører til lite brukervennlighet. Jeg har kikket litt rundt på nettet og funnet frem noen favoritter.

Adressa.no og Skattelister.no best på brukervennlighet

Jeg har testet Adressa.no og VG Nett (Karakter 6) sitt skattesøk som jeg mener fortjener en ekstra klapp på skuldra. Den trønderske lokalavisen har et enkelt og fint skattesøk som automatisk gir deg informasjon om hvor mye folk i ditt område og i din alder tjener, i tillegg til at disse 2 delene blir kombinert sammen. Dette skjer uten at du behøver å gjøre noe ekstra og du plages ikke med grafer eller lignende som står i veien.

VG Nett står for skattelister.no og har en brukervennlig og enkel søketjeneste. Denne vinner helt klart testen og anbefales på det sterkeste. Her har de topplister plassert i forhold til ditt søk, sammenligninger og geografisk søk. En original detalj er at man nå kan se hvor mange ganger et navn er søkt på, i tillegg til hvilke navn som er mest søkt på i de forskjellige fylker.

De har også laget rom for litt humor. Bare søk på Chuck Norris. Slike detaljer gir siden litt ekstra sjarm.

Begge aviser gir deg mulighet til å undersøke aldersgrupper krysset med områder. Dette lar deg se ulikheter på de forskjellige områdene i tillegg til å se informasjon om hva du tjener i forhold til andre i ditt område og samme alder.

Her er noen flere valg:

Karakter jeg har satt er målt etter brukervennlighet og utseende.

http://www.skattelister.no (VG Nett) (6+)
Etter en liten oppdatering fra lesere føyer jeg denne til i listen. Det å overse et skattesøk som VG har laget er smekk på fingrene. Her snakker om den desidert beste og mest informative skattesøktjenesten hittil. Ny favoritt!

http://www.tv2nyhetene.no/skattelisten (TV2.no) (5)
TV-kanalen og dens nettavis TV2.no gir deg et enkelt og greit skattesøk. Her får du oversiktlig informasjon i tillegg til at du får tallene lagt frem på en delikat og pen måte. Det mangler likevel det lille ekstra som gjør søket mer interessant.

http://skatt.nettavisen.no/ (Nettavisen.no) (5)
Nettavisen har identisk tjeneste med TV2.no. Her får du et pent oppsett og grei informasjon, men det mangler det lille ekstra med informasjon for å gjøre søket litt morsommere.

http://skattelister.aftenposten.no (Aftenposten) (3)
Litt rotete og lite informasjon om personen du søker, men mer generell stedsinfo med grafer og mye grafikk. Jeg gir denne terningkast 3 for sin noe rotete tilstand

http://www.kjendis.no/skatt/sok/ (Dagbladet – Kjendis.no) (4)
Dagbladet kommer med helt enkel informasjon, men også en noe mer morsom funksjon i sitt søk. Her får du vite hva du er verdt i forhold til din årslønn og formue. F.eks. Hvor mange biletter i operaen, Hvor mange kvm regnskog i året, Hvor lang tid i et f-16 fly osv, i tillegg til dette setter de deg opp imot kjendiser sin inntjening.

http://www.aftenbladet.no/skatt/ (Aftenbladet) (2)
Helt greit og enkelt søk med oversiktlig informasjon over dine tall i tillegg til en topp 10 liste over personer i din by. Noe lite informasjon, men jeg velger å gi litt poeng for brukervennlighet her.

http://www.nrk.no/skatt/ (NRK.no) (3)
NRK har den informasjon du trenger for å vite ditt, men det gir deg ingen direkte lyst til å søke i timesvis. Et greit oppsett og utseende gjør det riktig nok enkelt å søke, men det hele virker litt uoversiktlig og lite brukervennlig. Under testen er det flere skjema som ikke fungerer i og man får derfor ikke de tallene NRK lover i sin artikkel om skattesøket.

En original sak er at de tilbyr en ferdig permalink til sidne du står på etter du har gjort et søk. Dette gir deg mulighet til å linke direkte til din inntektsside fra din hjemmeside eller blogg, noe originalt.

http://www.dinside.no/phpf/skatt_2007/ (DinSide.no) (2)
Dette er minimum av informasjon. Du får servert få tall og det er det hele . Ikke mye å fortelle her bortsett fra å tipse DinSide.no om å oppdatere sitt skattesøk om folk skal bruke dette i fremtiden.

Mange av disse sidene har søk fra 2007 tilgjengelig, så det gjenstår bare å se om det kommer forbedrede versjoner sammen med lanseringen av listen fra 2008.

Si din mening

Har du tips til andre søk du mener fortjener en ekstra oppmerksomhet? skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor. Du kan også gi din stemme i pollen nedenfor om hvilket søk du syns er best.

[poll id=»11″]