mandag, april 15, 2024

Slik får du internett på hytta

Det å ha tilgang på internett er noe vi har blitt så vant til, at det å være på hytta uten nett er noe de aller færreste i dagens Norge har lyst til. Og fordi 4G og andre mobilnett kan ha begrenset dekning på fjellet, er det helt naturlig at man ser seg rundt etter andre, og kanskje bedre løsninger hvis man ønsker å ha tilgang på internett når man er på hytta. I denne artikkelen skal vi derfor se mye nærmere på hva de forskjellige mulighetene er – uansett hvor hytta ligger, eller ha behovet ditt er.

I dag finnes det heldigvis en rekke spennende og gode forslag for de som ønsker seg internett på hytta. Under skal vi gå igjennom noen av de aller vanligste, sånn at du kan ta stilling til hvilken løsning som potensielt vil være den riktige løsningen for akkurat deg og din familie når dere er på hytta og ønsker å bruke internett mens dere er det.

1 – Mobildata

Dette er som sagt en løsning som kommer til å avhenge av om du har adgang til mobildata på hytta eller ikke. Hvor hytta ligger er det som er det avgjørende elementet her, men hvis du har tilgang på mobildata på hytta er dette faktisk et glimrende forslag. Her kan du enten få mobildata koblet opp på en ruter, eller du kan lage et WiFi-hotspot med mobilen din som man kan koble seg på.

Hvis du bruker mobilen din til dette formålet, er det viktig at du finner den løsningen som vil gjøre det billigst mulig for deg. Det å ha abonnement med roll over kan være en smart løsning her, og du kan også velge pakker med mer data hvis du er mye på hytta eller velge å kjøpe til mer data hvis du vet at du skal på hytta denne måneden. Forskjellige behov krever forskjellige løsninger, så se på hva behovet er, før dere velger mengde data.

Hvis man liker å strømme serier og filmer, eller å jobbe fra hytta, er det for eksempel behov for mye mer internett enn hvis dere bare ønsker å ha muligheten til å sjekke email og Instagram.

2 – mobilt bredbånd på hytta

Når du har dekning på mobilen din på hytta, betyr det at du mest sannsynlig også har mulighet til å få mobilt bredbånd på hytta. Dette gir deg mulighet til å enten kjøpe et ekstra SIM-kort som du kan bruke sammen med en 4G-ruter. Dermed kan du ta data fra den samme kvoten som abonnementet på mobilen din. Dette kan anbefales hvis du har behov for bare litt nett på hytta.

Du kan også velge å kjøpe et ekstra abonnement med en egen kvote til hytta. Når du gjør dette kan du dele dette med alle de andre som er på hytta også. Dette er veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å sette SIM-kortet i ruteren og skru den på, så kan du koble på med brukernavnet og passordet som du finner på undersiden av ruteren din.

Hvis du vil sørge for å få den beste dekningen som mulig er det lurt å prøve å finne ut av hvor basestasjonen er, og sette ruteren din i det vinduet som er i retning av basestasjonen. Dette kan du finne ut av på nett, og hvis du er i tvil kan du kontakte mobilselskapet ditt, så kan du få hjelp til å finne ut av det.

Bredbånd med fiber eller kobber på hytta

I tillegg til de løsningene som finnes med mobilt bredbånd, kan du også velge en løsning som gir deg bredbånd med fiber eller kobber på hytta. Om dette er en mulighet som er tilgjengelig for deg, er noe som avgjøres av om det er utbygd fiber- eller fastnett i det området der hytta ligger. Hvis denne muligheten er tilgjengelig for deg, vil det fungere akkurat på samme måte som når du har bredbånd hjemme. Hvis det er sånn trenger du ikke å gjøre noe ekstra, det er akkurat like lett som det du gjorde da du fikk det hjemme der du bor.

Hva er den beste løsningen for deg og dine behov?

Dette spørsmålet er faktisk en del av svaret også. For det er nemlig akkurat behovene dine som avgjør hva som kommer til å være den aller beste løsningen for deg.

Her er noen av de tingene du kan tenke på:

  • Hva trenger dere nett til på hytta? Strømmer dere filmer og serier, bruker dere det til jobb, strømme podkast, eller bare for å sende meldinger, sjekke sosiale medier og andre småting. Dette har direkte innvirkning på hav behovet deres er, og dermed også hva løsningen kommer til å være.
  • Hva er mulighetene der hytta ligger? Er det mulighet for fiber- eller kobbernett? Er det mobildekning? Alt dette er også noe som er med på å informere hvilken løsning som kan være den beste løsningen for dere.
  • Hvor mange er det som trenger nett når dere er på hytta? Om det bare er deg og kjæresten din, eller hele familien på 5 på nett med mer enn en enhet samtidig.

Alle disse tingene er faktorer som spiller inn når det kommer til hvilken løsning som er den beste for dere. Dette betyr at det ikke går an å si at det er noe svar som kan sies å være fasiten på dette spørsmålet. Still heller deg selv de tre spørsmålene over, for det kommer til å hjelpe deg mye nærmere svaret enn noe som helst annet vil. Når du vet hav behovet ditt er, er det mye enklere å komme frem til en smart løsning som kan dekke alle de behovene som du og familien din har.

Og det gode er jo at det går an å prøve noe og deretter endre mening og prøve noe nytt igjen, så løsningen er ikke bindende. Det er derfor fult mulig å prøve seg frem til den aller beste løsningen selv om man kanskje oppdager at man har et større eller mindre behov enn det man kanskje trodde først.

Latest news
Related news