Små, nyttige og ofte brukte tagger i HTML

Det er mange tagger i HTML-språket og mange av de krever mange atributter og stort med innhold for at de skal brukes riktig, men det finnes også noen veldig enkle tagger som lar det gjøre små enkle detaljer som kan ha stor betydning. Dette er tagger som brukes av alle nettsteder verden over og noen av de er til og med de mest brukte i HTML.

Den første taggen er desidert den mest kjente. <br /> står for «break» og er så enkelt som et linjeskift.

For å forandre tekst med enkle grep kan du bruke <strong>fet</strong> som gir fet skrift. Videre har man <em>kursiv</em> som gir en kursiv stil på teksten.

En tag som kanskje hører fortiden til er <hr>. Denne taggen lager en bred horisontal linje og kan brukes til å skille artikler med, men personlig ser jeg at den ikke brukes lengre da det finnes mange gode alternativer for dette.

<p>Paragraf</p>-taggen lar deg skille mellom artikler. Som du ser i dette innlegget er det 2 linjeskift mellom forklaringene for å gi et naturlig skille. Dette er vanlig i både bøker og aviser og brukes selvfølgelig også på internett med taggen <p>. Mange lurer kanskje på hvorfor man ikke bruker 2 stk <br />-tagger, men dette kan redusere muligheter med tanke på stil og tema-baserte koder i en litt mer komplisert kontekst.