Tekniske ferdigheter når du oppretter en WordPress-hjemmeside

Stadig flere har behov for å lage seg en hjemmeside. Dette gjelder både privatpersoner som arbeider frilans, så vel som små og store selskaper. WordPress er blant de mest populære aktørene på markedet når det kommer til hjemmeside-bygging, og det skyldes flere ting. For det første har merkenavnet blitt veldig kjent, og for det andre kreves det ikke så mye teknisk kunnskap å komme i gang. Faktisk kan alle klare det.

Grunnleggende datakunnskaper

Når du skal lage deg en hjemmeside på nett – via WordPress eller ei – kreves grunnleggende datakunnskaper. Du må vite hvordan du navigerer på nettet og hvordan du fysisk skal gå frem for å starte prosessen. Det er heldigvis veldig enkelt, og med hjelp av et par tastetrykk er du i gang. Åpner du søkemotoren din og skriver «WordPress», er du på god vei.

WordPress hjelper deg gjennom prosessen

På WordPress får du to alternativer når det gjelder valg av hjemmeside. Det første alternativet er å opprette en blogg på WordPress sitt nettsted. Denne metoden egner seg godt for mindre bedrifter eller frilansere som trenger en simpel nettside med mulighet for å jevnlig legge ut innlegg.

For større bedrifter som ønsker mer valgfrihet, anbefales det å laste ned filer fra WordPress til et eget webhotell. Dette gir større valgfrihet i både oppsett, design og funksjoner, og nettsiden blir helt enkelt mer unik. Du kan selv legge inn plugins og funksjoner, og nettsiden kan enklere tilpasses det konkrete formålet den faktisk har – å treffe målgruppen din.

Felles for begge metodene er at all administrasjon av siden skjer via kontrollpanelet på WordPress. Herfra kan du styre utseendet til nettsiden, du kan velge font og skrifttype og du kan publisere innlegg herfra. Du finner mye informasjon på WordPress som hjelper deg på vei i alle prosesser du foretar deg – derfor kreves det ingen spesiell kunnskap utover det helt generelle. Det flotte med WordPress er at du kan bygge alt fra enkle nettsteder til mer avanserte og populære. Et godt eksempel på slikt er Mr Casinova.

Hva er et webhotell?

Ønsker du et eget webhotell, er det viktig at du vet hva dette er. I all enkelhet er det en tjeneste på en server, som gjør at du kan publisere innhold – et nettsted – på internett. Plassen din på webhotellet knyttes sammen med et eget domene. Merk at leie av plass på webhotell, og også kjøp av domene, koster penger. Dette er også en litt mer innviklet prosess.

Programmering

Dersom du går for sistnevnte alternativ – å benytte deg av et eget webhotell – anbefales det at du eller den som skal drive nettstedet har grunnleggende kunnskap innen programmering og koding; henholdsvis HTML, CSS og PHP, avhengig av operativsystemet som benyttes. Med programmeringsferdigheter får du flere muligheter, og det er enklere å bygge opp nøyaktig den nettsiden du ser for deg – både med tanke på design og funksjoner.

WordPress for alle

Hovedgrunnen til at WordPress er en så populær plattform i dag, er at alle klarer å opprette en hjemmeside her. Det kreves ikke mer enn grunnleggende datakunnskaper, og det finnes uendelige veiledninger på nett for å hjelpe deg med alle prosesser.

Ønsker du å opprette en hjemmeside, nettavis eller blogg – uavhengig av om du er frilanser eller en større bedrift – er derfor WordPress veien å gå. Da sparer du mye tid som kan komme deg eller selskapet ditt til gode på andre måter. Verden blir stadig mer digitalisert og hvert selskap trenger et nettsted. Så hvorfor ikke starte en i dag med WordPress?