Teknologi gjør hverdagen enklere for fabrikker

Tunge løftemaskiner er en viktig del av enhver fabrikk. De hjelper til med å flytte rundt på tunge gjenstander og materialer, noe som kan være avgjørende i produksjonsprosessen. 

Det finnes mange forskjellige typer tunge løftemaskiner, hver med sine egne unike egenskaper. Den svenske leverandøren Konecranes har blant annet spesialisert seg på dette. I dette blogginnlegget skal vi diskutere de ulike typene tunge løftemaskiner og hva de brukes til i fabrikker.

Gaffeltruck

Den vanligste typen tunge løftemaskiner er gaffeltrucken. Gaffeltrucker brukes til å flytte tunge gjenstander rundt på en fabrikk, vanligvis ved å plassere gjenstanden på gaflene foran på heisen og heve den opp. Dette gjør at arbeidere kan transportere tunge gjenstander fra ett sted til et annet uten å måtte bære dem manuelt. Gaffeltrucker kommer i både elektriske og gassdrevne varianter, så du kan velge den som passer best for dine behov.

Kran

En annen vanlig tung løftemaskin er kranen. Kraner brukes til å løfte store gjenstander og plassere dem på bestemte steder. De kan være enten stasjonære eller mobile, avhengig av dine behov. Kraner brukes ofte i fabrikker for å flytte tungt maskineri eller deler mellom arbeidsstasjoner.

Terminaltraktorer

Ikke minst er terminaltraktorer også svært nyttige i fabrikker. De brukes til å flytte tunge gjenstander rundt et bestemt område, for eksempel en lastebrygge eller et lager. Terminaltraktorer kan være enten elektriske eller dieseldrevne, og kommer i både gaffeltruck- og tilhengerversjoner.

Traverskran

En portalkran er en type tung løftemaskin som brukes til å flytte store gjenstander i horisontal retning. Den består av to parallelle bjelker, hver med et sett med hjul eller trinser, og en tverrbjelke som fester de to bjelkene sammen. Dette gjør at portalkranen kan flytte tunge gjenstander langs et spor, noe som gjør den perfekt for transport av store maskineri.

Talje

En talje er en type tung løftemaskin som brukes til å løfte gjenstander vertikalt. Den består av et kabel- og trinsesystem som kan heves eller senkes for å imøtekomme forskjellige objektstørrelser. Taljer brukes ofte i fabrikker for å flytte deler eller materialer mellom etasjer.

Konklusjon

Det finnes i dag mange nyttige løftemaskiner for fabrikker. Disse gjør arbeid som tidligere var umulig, nå til en mulighet for økt effektivitet og produksjon. Det er utrolig hvor raskt og grasiøst disse maskinene kan løfte flere titalls tonn!