Ferie i 2010 – Kjøretur til Tyrkia

Jeg har nå tilbragt nesten 2 uker i den Tyrkiske feriebyen Alanya. En fantastisk varme og mye feriefaktor er det første man møter her. En plass du klarer å slappe av på, samtidig som du nyter alle de fine opplevelsene her.

Jeg sitter nå i strandkanten og ser ut over det blå havet. Det er nesten 40 grader sammen med en svak og deilig vind som kjøler deg ned litt. Her er det rom for å slappe helt av og tenke på alt annet enn hjemme.

Jeg har sett mye tradisjonelt samtidig som at det er store turisttilpasninger som gjør ting enklere for tilreisende. Utelivet er meget bra samtidig som at det er store muligheter for familier her. Jeg har vært andre steder som Hellas, Bulgaria og Spania tidligere, men mener Alanya vinner mye med sine muligheter.

Jeg er ingen ferieguide, men vil anbefale Alanya som årets ferie etter det jeg har sett.

Jeg var totalt 5 uker i Alanya før jeg faktisk kjørte hele veien hjem til Norge via Bulgaria, Serbia, Croatia osv. Fo en opplevelse! Du sitter mye i bilen, men du opplever samtidig veldig mye i løpet av en slik tur.

Det tar ca. 3 netter å kjøre og du kan enten kjøre direkte gjennom tyskland, videore til øsnterike, så inn i gamle yoguslavia og deretter passere Bulgaria. Eller så kan du kjøre til Italia og ta båt fra kysten over til Hellas hvor du kan ta bok en båt over til Istanbul. Det tar litt lengre tid, men her får du mye hvile og opplevelse i fht å kjøre direkte.