En guide til å spille på odds

Vi nordmenn er glade i å spille på odds, og det er en tradisjon fotballentusiaster har sverget til lenge før internett kom på banen. Tidligere måtte man fylle ut enkle papirkuponger på butikken for å få sjansen til å vinne store premier, men i disse dager er det enda enklere og morsommere å spille på odds takket være https://rabona.com/no/sport. Men hvordan kan du egentlig forutse hvem som skal vinne, slik at du også vinner?

Ikke sats i blinde

Hver eneste uke er det tusenvis av nordmenn som prøver lykken på odds. Vi kaster penger på ulike idretter og håper på det beste, for en eller annen må jo være heldig nok til å vinne, eller hva? Selv om det går an å være heldig, er det derimot mange tips som kan øke vinnersjansene dine og gi deg muligheten til å lese spillet på en ny måte. Alt for mange sitter ikke igjen med en eneste krone selv om de spiller hver uke i flere år, men dersom du har et strategi vil du se av avkastningene kommer etterhvert.

En annen viktig faktor som mange taper på, er å spille med følelsene. Selv om du heier på et bestemt fotballag eller har ditt favoritt under Eurovision, er det derimot ikke bestemt at dine følelser spiller inn på resultatet. Akkurat som når man skal starte en ny bedrift, er det ofte bedre å løse et problem som tusenvis av mennesker har i stedet for å gå all-in med det man selv føler trenger å løses. Markedresearch er like viktig når man skal starte en bedrift som når man skal kaste seg ut i havet av odds.

Hvordan får man best odds
Ulike bookmakere på nett tilbyr ulike odds for alle typer sportsgrener og arrangementer. For å analysere hvem du ønsker å tippe på, er det selvsagt lurt å sjekke hvem som har best odds. Dersom du ikke orker å sjekke utallige ulike bookmakere og spillsider, har Rabona alltid gode odds og gode innskuddsbonuser som gir mer valuta for pengene.

Hvem bestemmer odds
Akkurat som at du ikke bør spille med følelsene dine, er heller ikke oppsettet av odds basert på følelser. Det er basert på historiske data som er med på å skape statistikk. Med andre ord vil det være større sjanse at Bodø/Glimt vinner Eliteserien i 2022 enn at Brann gjør det. Dette er selvsagt fordi Bodø/Glimt allerede har vunnet to år på rad, i 2020 og 2021, og i 2021 kom Brann helt nederst på listen uten å måtte rykke ned. Selv om du kanskje heier på Brann og gjerne skulle ønske at de vinner, er det likevel ikke lurt å satse penger på at de vinner, da sannsynligheten er utrolig liten.

Husk derimot at du får best odds og muligheten til å vinne større pengepremier om du ikke velger den aller største favoritten. Den som kanskje mest opplagt ser ut til å vinne er ofte den som gir minst avkastning, da flere tipper på akkurat det laget. Med andre ord vil det å tippe på Bodø/Glimt kanskje være en smart investering, men avkastningen blir liten.

Hvis du derimot satser på Brann, vil du stikke av med en stor premie dersom de skulle vinne. Vi anbefaler å velge noe mellom dette. For eksempel, Molde og Viking kom på 2. og 3. plass under Eliteserien i 2021, og derfor har de kanskje større sannsynlighet til å vinne mot de fleste lagene. Hvis du tipper på noen med bra odds og gode sannsynligheter, vil du oppleve større avkastning.