Gratis programmer

Jeg har notert ned en liste over de programmene jeg mener er av høy kvalitet og som er gratis. Disse programmene har stor betydning for min arbeidsdag. Om man velger riktig program til riktig bruk kan man spare betydelig med både reursser og tid.

Se i listen nedenfor om du kan forbedre hverdagen din ved å laste ned noen enkle programmer som kan gjøre dine arbeidsoppgaver enklere.

Bilderedigering & Design

Blender
Har du en sans for animasjonsfilm eller 3D bilder? Dette programmer er brukt til å lage flere morsomme 3D-filmer og det er gratis! Du finner også mange morsomme guider til hvordan du bruker programmet inne på youtube.com

Gimp
Gratis bilderedigeringsprogram som er roset av mange designere. Dette er alternativet for de som ikke har mulighet til å kjøpe Photoshop.

Paint.net
Layout ligner også veldig på Photoshop og programmet har få mangler i forhold til dyre fotoprogrammer.

IM (Instand Messenger)

Windows Live Messenger
Dette er kjent for de fleste. Messenger er et av de mest brukte chatte-programmene i vår tid.

Skype
Gratis samtaler, videosamtaler og direktemeldinger på Internett

Google Talk
Snakk med venner og familie over internett

Video og Musikk

VLC Player
Dette er videospilleren du skal bruke om du spiller av mye codek filmer. Denne spilleren tar lite resursser og du kan åpne de fleste format av musikk og film.

iTunes
Apples kjente musikkspiller har et av de mest oversiktlige musikkbibliotekene jeg har sett. Her kan du sortere og styre som du vil for å få et oversiktlig bibliotek. Du kan også kjøpe musikk direkte fra iTuens store i tillegg til å koble til iPod/iPhone for å føre over musikk.

Winamp
En solid og brukbar video og musikkspiller som har lang tid bak seg. Inneholder flere gode funksjoner og via nettsiden kan du laste ned flere kule plugins og skins til spilleren.

Diverse

Sandra
Dette er kanskje noe for de som er mer interessert i data. Dette programmet forteller deg omtrent alt om software og hardware på din PC. Her kan du finne ut hvilket hovedkort du har, hvilket lydkort du har osv osv.

AVG
Et gratis virusprogram som fungerer fint uten å ta større resursser.

OpenOffice
Mange sliter med å åpne Microsoft Office-dokumenter. OpenOffice er en gratis programvare som ligner veldig på Office. Her kan du også åpne Office-dokumenter.

Daemon Tools
Gjør det mulig å åpne ISO-filer i virtiuelle CD-spillere på din PC.

CD Burner XP
Brenneprogram med støtte for HD og Blueray

uTorrent
Programmet for de som øsnker å laste ned Torrents. Dette er en av de mest brukte programmene innen denne kategorien

FileZilla
Gratis FTP-program som fungerer utmerket. Oppdateres hyppig i tillegg til inneholde alle de vanlige mulighetene i et FTP-program

Google Earth
Gir deg detaljert kart i 2D og 3D over hele verden. Her kan du zoom’e ekstremt godt inn på detaljerte satelitt bilder.

Nettlesere

Google Chrome
FireFox
Opera

Dette er bare få av mange programer. Jeg anbefaler deg å sjekke internett før du kjøper deg programvare. Kanskje finner du en tilsvarende programvare som gjør at du slipper å bruke mye penger på slike ting.