mandag, april 15, 2024

Hvor høyt rangerer du på dine nøkkelord egentlig?

Å vinne kampen i søkeresultatene i Google er noe de fleste bedrifter kjemper om over nettet i dag. Flere har investert stort i SEO, eller søkemotoroptimalisering som disiplinen har blitt døpt på norsk. Dette feltet handler enkelt og greit om å dominere søkeresultatene for sine produkter og tjenester, slik at en oppnår mest mulig trafikk. Men hvordan igangsetter man dette, og ikke minst hvordan holder en følge med hvordan en gjør det her?

Et enkelt svar på hva som er viktig innenfor søkemotorer er hvordan en benytter nøkkelord. Når Google tråler gjennom dine sider, så er det mange faktorer som vurderes, men det er utvilsomt viktig at dine sider er relevante for søkerne. Det er nøkkelordene spiller en vital rolle. Men dersom du driver en større side, så kan det være tøft å holde et øye med akkurat hvordan du holder deg rent kompetitivt sett innad i markedet. Da kan løsningen være å benytte seg av kreative verktøy.

SEO har et spenn av gode verktøy

Innenfor SEO-feltet finnes det hundrevis av forskjellige verktøy som kan være gode partnere i din søken mot topplassene innad i søkeresultatene. Tjenesten ved navn SERPreme SERP keyword tracker gjør deg en god tjeneste innenfor ditt SEO arbeid. Med en slik tjeneste kan du nemlig se akkurat hvordan du ligger an i konkurransen om å rangere høyest for diverse søkeord. Det være seg om det er for de mest kompetitive produktene eller de mindre kompetitive. Da slipper du å søke på samtlige selv og lete etter din nettbutikk i mylderet!

Det finnes også andre gode tjenester der ute som kan gjøre lignende oppgaver. Kanskje skal du til og med kan investere i en tjeneste som fokuserer på noe annet enn nøkkelord. Hva med en tjeneste som for eksempel bygger en rapport basert på dine linker? Eller en tjeneste som ser hvor sterk din side er i forhold til å være optimalisert for søkemotorene? Der du igangsetter jobben med å fokusere på nøkkelord, så er det så ufattelig mange steg du kan ta videre herfra.

Nøkkelord definerer din markedsplan

Et interessant poeng som bør påpekes er at nøkkelord nødvendigvis ikke bare er viktig innen SEO. Mange som har begått søkeordsanalyser har for eksempel funnet ut av at det er et vidt spenn mellom hvordan en bedrift kommuniserer sine tjenester og hvordan forbrukeren gjør det. Der en bedrift kan bruke bransjebegreper, så er mannen i gata mye mer hverdagslig i sin omtale. Dermed kan det være nytteløst å ranke høyt på bransjebegreper – rett og slett fordi forbrukerne ikke nødvendigvis søker på disse frasene.

Dermed bør nøkkelordene som brukes av forbrukerne være en del av din markedsplan. Kommuniser på dine forbrukere sine vilkår, og vær klar på at det faktisk ikke har noe å si om du bruker begrep og uttrykk som bransjen kanskje synes er uprofesjonelle – så sant du håver inn de kundene du fortjener. Nøkkelordene definerer hva din bedrift er, og nettopp derfor er de såpass viktige!

Latest news
Related news