Slik er nettet knyttet sammen

Har du noen ganger opplevd at du bare skal sjekke opp noe i søkemotoren, før du 10 minutter senere har surfet gjennom det som føles ut som et uendelig hav av emner? Slik fungerer rett og slett bare internettet. Vi blir sugd inn i et vev som bare blir tykkere og tykkere og holder oss der. Med så mye spennende å lese om, og ikke minst å se på, så er det fort gjort å gå seg helt vill i denne jungelen. Men hvordan sendes vi egentlig rundt på nettet?

Svaret er i grunn ganske enkelt, men teknologien bak er rimelig avansert. Når vi åpner vår nettleser er sjansen stor for at vi velger å gå inn i søkemotoren. Med mindre vi kjenner til den eksakte nettadressen vi ønsker å besøke, så trenger vi bistand fra søkemotoren. Så sant vi har begått et søk, så får vi opp flere alternativer. Det er først når vi klikker på en av disse at internettets sammenkobling åpenbares for oss. Det er nemlig lenker som de vi finner i søkeresultatene som holder nettet sammen.

Lenker er helt uvurderlige for en god opplevelse

Både eksternt og internt er det lenker som drar oss rundt på nettet mesteparten av tiden. Som sagt, selv om vi vet at vi for eksempel skal besøke Facebook sin hjemmeside, så er det oftere tilfellet at vi ikke vet hvor ferden skal gå. Men selv når vi vet at vi skal på det sosiale mediumet, så vet vi ikke akkurat hvilken underside. Da klikker vi på linker til disse sidene, slik som linken for en spesifikk person sin profil for eksempel.

Uten disse linkene er det vanskelig å se for seg hvordan nettet skulle vært bundet sammen. Da måtte en faktisk ha visst akkurat hva URL-en var for en spesifikk side, slik at man kunne se denne. Noen ganger møter en derimot på dette scenarioet, da linker kan være utgåtte. Driver du en side der linkene peker til 404-feilsider, så kan RecoverInboundLinks.com være en meget nyttig tjeneste for deg. Linker er tross alt bindevevet for internettet, og uten disse kan en vanskelig se for seg at besøkende får en god opplevelse.

Linking bidrar til god struktur

Som nevnt er ikke bare linking et eksternt fenomen. Selv om dets effekt på søkemotorene nok er det som nevnes oftest, så er det verdt å notere at intern linkbuilding er helt essensielt også. Se bare for deg et øyeblikk at en massiv side slik som Facebook ikke hadde interne linker som pekte deg i den retningen du ønsket. Eller at du forsøkte å finne et produkt på Amazon, men for å se dette måtte du pugge hele URL-en!

Linking bidrar til en god intern struktur for nettsider, slik at kunder, eller rett og slett bare besøkende, finner frem på en mye enklere måte. Om du derfor skal fikse ett punkt ved ditt nettsted, så kan det være lurt å gå tilbake til det mest elementære. Benytt deg av både ekstern og intern linking for en bedre opplevelse på nett for deg og dine besøkende!