Anmeldelse av Easy Updates Manager

Har du ett eller flere WordPress-drevne nettsteder som du har ansvaret for å oppdatere og vedlikeholde, enten det er privat eller i jobbsammenheng, så er Easy Updates Manager til WordPress et godt alternativ for deg. Dette er nemlig et program som virkelig kan få unnagjort den kjedelige jobben med å oppdatere alt mulig av plugins og temaer i WordPress til deg.

WordPress er en av verdens mest populære publiseringsplattformer. Det er her lett å installere, og ikke minst enkelt å komme i gang med, da blant annet tusenvis av forskjellige plugins og designtemaer som du kan velge mellom. Disse lar deg definere din side akkurat slik du måtte ønske. Men det kan ofte være en komplisert affære å forsøke å holde seg oppdatert i jungelen av WordPress funksjonalitet, for ikke å snakke om å forsøke å holde alle de forskjellige elementene oppdaterte til enhver tid.

WordPress drevne nettsteder, enten det er personlige blogger eller profesjonelle nettsider, trenger ikke bare hyppig oppdatering når det gjelder innhold som tekst, bilder og video for å gjøre dem mer attraktive og interessante å lese. De trenger også jevnlig oppdatering av programvare og funksjonalitet for å opprettholde og øke sikkerheten og blant annet forhindre hacking, virus og datainnbrudd. Det er her Easy Updates Manager kommer inn og redder dagen for deg!

Hva er Easy Updates Manager

Easy Updates Manager er et verktøy fra den britiske teknologibedriften UPDraftPlus, som ifølge deres pressemeldinger allerede brukes av over 3 millioner WordPress nettsteder. Programmet gir deg som sitter med ansvaret for oppdatering av ett eller flere WordPress nettsteder et nytt, lettvint og effektivt verktøy for å forbedre oversikten over og automatisere denne oppgaven, og gjennom regelmessige oppdateringer å gjøre dine nettsteder sikrere og mer brukervennlige.

Easy Updates Manager sparer deg for den tidkrevende oppgaven det ofte kan være hvis du har mange nettsteder å administrere. Å logge deg inn på hvert enkelt nettsted for å gjøre en manuell oppdatering av programvare og plugins kan nemlig fort ta ganske så lang tid. Easy Updates lar deg heller bare oppdatere alle disse plugins og temaene fra en enkelt liste. Dette gjør at Easy Updates Manager kanskje er ett av de aller mest behjelpelige programmene som finnes der ute.

Hvordan virker programmet?

Du kan enkelt velge hva som skal oppdateres av WordPress-programvare, plugins og designtemaer, og du får full oversikt over tidligere oppdateringer som er gjort gjennom enkelt tilgjengelige og oversiktlige loggfiler. Easy Updates Manager kommer i både en gratis og en Premium-versjon.

Programmet er enkelt å forstå seg på, og du får simpelthen en liste fullspekket med plugins og temaer som trenger oppdateringer. Du kan her velge mellom automatiske oppdateringer, eller trykke manuelt på de oppdateringene du ønsker. Noen ganger krever tross alt oppdateringer litt mer enn et klikk, da siden kanskje skal forandres litt. Da er det greit å utsette oppdateringen en god stund.

Den kanskje største fordelen ved Easy Updates Manager er derimot hverken det automatiske oppsettet eller det faktum at en ikke skal gå inn å oppdatere på egenhånd. I stedet er det oppdateringer som tar seg av såkalte bugs som er den store fordelen ved å benytte dette programmet til WordPress.

Når nye plugins og temaer kommer på banen kan nemlig såkalte bugs, eller simpelthen ”feil” på norsk oppstå. Dette kan føre til en dårlig brukeropplevelse for besøkende, eller i verste fall nedetid for siden. Easy Updates Manager sørger derimot for at siden holdes oppe og gående ved å oppdatere til en bug free versjon av plugins og temaer, så sant det lar seg gjøre.

Spesielt om du driver et nettsted som tar sikte på inntekt, så er dette meget viktig. Selv et par timer med nedetid kan bety store tap i inntekter. Videre kan de som besøkte og fikk en dårlig opplevelse muligens aldri komme tilbake igjen. Slik er Easy Updates Manager en helt på dette feltet!

Gratis eller betalt versjon?

Ett spørsmål som oppstår når man har kommet ett skritt videre og har tatt beslutningen om å skaffe seg Easy Updates Manager er om man skal nøye seg med gratisversjonen, eller om man skal gå til det skritt å kjøpe en av Premium-løsningene. Gratisversjonen vil nok dekke behovet til store deler av målgruppa for Easy Update Manager, og onboard-funksjonene er gode nok til de fleste behov. Men jo mer kontroll man har behov for å ha over oppdateringsfunksjoner, oppdateringstidspunkter, spesifikke plugins som nylig har vært gjenstand for bugfixes o.l, jo mer bør man vurdere å kjøpe Premium versjonen.

Et innkjøp av Premium versjonen her handler simpelthen om det samme som hos mange andre tjenester. Spørsmålet er simpelthen hvorvidt du ser en verdi i den betalte versjonen kontra gratistjenesten. For de fleste er det nok verdi i betalte tjenester til å betale, men skal du for eksempel bruke en tjeneste en enkelt gang, eller til å løse ett lite problem, så er ikke akkurat et innkjøp av et helt program det aller mest fristende.

Oppsummering

Som man ser av den omfattende listen ovenfor har Easy Updates Manager et utall av praktiske og smarte funksjoner, som vil være til stor nytte for alle webmastere der ute – det vil si de som har mer enn ett enkelt WordPress-drevet nettsted å administrere.

For de som for eksempel bare har sin egen lille blogg å sysle med vil sannsynligvis Easy Updates Manager være i meste laget å bruke tid på å installere og tilpasse, ettersom den har så mange muligheter og så mye funksjonalitet. Men så fort du har mer enn ett nettsted å holde oppdatert, så vil jobben med å installere Easy Updates Manager fort kunne vise seg å være en smart investering.

Alt i alt er Easy Update Manager et must-have for alle som har mer enn ett WordPress-drevet nettsted å administrere. Det gjør rett og slett jobben din som webmaster enklere, og dermed føyer Easy Update Manager seg inn i rekken av plugins som gjør nettopp WordPress så attraktivt. Last ned programmet i dag, og nyt automatiske og timelige oppdateringer uten at du skal trenge å løfte en finger!