Hva er et Gravatar og hvorfor bør du bruke det?

Er du WordPress-bruker har du kanskje sett eller hørt om Gravatar. Gravatar står for Globally Recognized Avatar. Med andre ord er dette et Globalt gjenkjennbart avatar/profilbilde.

Logoen til Gravatar.com
Logoen til Gravatar.com

Det er tjenesten Gravatar.com, som i dag brukes av flere millioner brukere, som tilbyr deg å registrere et profilbilde knyttet til din e-postadresse. Når du kommenterer på en blogg eller et nettsted som har støtte for gravatar dukker ditt profilbilde opp automatisk.

Hvorfor skal jeg benytte med av Gravatar?

Ønsker du å bli identifisert på nettet bør du bruke Gravatar. Er du en blogger, bedrift eller en som ønsker å bygge et varemerke bør du benytte deg å Gravatar.

Et fast avatar/profilbilde vil gi en høyere gjenkjenningsfaktor og kan dermed gi mer oppmerksomhet og besøk tilbake til din egen nettside festet til dine kommentarer.

Hva er et avatar?

Et avatar er på en måte et Profilbilde. Det er et bilde som identifiserer deg via din blogg, dine kommentarer eller lignende.

Wikipedia skriver følgende:

Avatara (sanskrit) er i indisk mytologi «å stige ned», det vil si når guden stiger ned til jorden antar (inkarnasjon) en kroppslig form som dyr eller oftest som menneske for å redde verden fra en tilstand av kaos eller ødeleggelse. Vishnu har minst ti avatarer og er den hinduguden som er mest kjent for dette. Vishnus to mest berømte inkarnasjoner er Rama og Krishna.

Hvordan fåt jeg et Gravatar?

Inne på www.gravatar.com kan du registrere deg som bruker og laste opp ett eller flere profilbilder. Når dette er lastet opp vil bildet dukke opp hver gang du benytter din e-postadresse når du kommenterer innlegg.